Royal Padel - Historia

Sedan 1988 har Royal Padel Sportsystems tillverkat och marknadsfört sitt märke Royal Padel och är en av pionjärerna för padel i Spanien.

1991 släpptes den första kollektionen av racket från Royal Padel. Första kollektionen bestod av 3 racketmodeller som var tillverkade av trä, de var tunga och med få bra egenskaper. Mängder med tester gjordes och man experimenterade med blandningar av trä, aluminium och gummi. Trots att man lyckades få fram mer kraft och kontroll så var inte resultaten helt tillfredsställande. 1992 började man använda olika typer av gummi i kombination med glasfiber och epoxi. Detta medförde att man fick ett racket med mycket bättre känsla i och det var första steget till att utveckla racket till så som de tillverkas idag

Idag används en mängd tekniska material såsom kolfiber, glasfiber, aramidfiber osv för att få utmärkt kraft, kontroll och fint balanserade racket.

Nyligen har vi utvecklat ett stötdämpande system som reducerar vibrationer som överförs vid bollträff, allt för att undvika möjliga skaderisker och ge en skonsam känsla i racket. Vi använder avancerade material och kompositioner för att ge en mjukare träff utan att förlora någon ursprunglig egenskap som kontroll eller kraft.

Alla produkter från Royal Padel genomgår en noggrann kvalitetskontroll för att garantera högsta kvalitet innan de lämnar fabriken.

Royal Padels produkter finns i flera länder i Europa, Sydamerika och USA.